Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua Karjala-tietokanta (https://katiha.kansallisarkisto.fi) ja on laadittu 11.03.2022. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Ei-saavutettava sisältö

Merkitykseen vaikuttava järjestys (1.3.2)

Tarkennettu haku -sivulla ruudunlukija lukee Tyhjennä seurakuntavalinta -painikkeen ja seurakuntaluettelon välillä kohteen "luettelo napsautettava annantehdas (ort.)", vaikka luettelo ei ole valittuna eikä ”annantehdas (ort.)” ole valittuna luettelosta.

Osien kieli (3.1.2)

Hakutulosten tekstikatkelmien luonnollista kieltä ei voi selvittää ohjelmallisesti.

Johdonmukainen merkitseminen (3.2.4)

Tarkennettu haku -sivulla on käytetty visuaalisesti samanlaista painike-elementtiä merkitsemään valintaruutua ja valintapainiketta. Lisäksi valitsematon valintaruutu tietyissä tapauksissa voi sekoittua visuaalisesti hakukenttään.

Palaute ja yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen Karjala-tietokannassa? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen karjalatietokanta@kansallisarkisto.fi. Otsikoi viesti ”Saavutettavuuspalaute”.

Täytäntöönpanomenettely

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000